Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis
Nuotrauka

Norintiems pradėti mapinti, nuorodos, patarimai.


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
2 atsakymai į šią temą

#1
Pipirucha

Pipirucha

    Veteranas

  • Veteranas
  • 1.540 Pranešimai
  • Gyv. vietaKlaipėda
  • Darbas:Armija
  • VIP:-
  • XP:>57.000
  • Lukas_Pipiras

MTA - 1.5.2

 

Parsisiuntimo nuoroda:

https://www.mtasa.com/

 

Daugiau informacijos:

https://forum.mtasa.com/

 

https://wiki.multith.../wiki/Main_Page

 

Turbūt šis SA:MP Editor yra vienas iš populiariausių, atlieka daugybę funkcijų.

 

 

 

SA:MP MAP Editor

 

Parsisiuntimo nuoroda:

http://www.mathpuddi...samp/editor.rar

 

Daugiau informacijos:

http://forum.sa-mp.c...ad.php?t=282801

 

Šis SA:MP MAP Editor atlieka daugybę MTA funkcijų, su šituom SA:MP MAP Editor galėsite šalinti originalius GTA:SA objektus.


 


Šį pranešimą redagavo monaco_: 07 rugsėjo 2016 - 22:54

  • 0

b5agtog.png


#2
Guest_Basmasteris_*

Guest_Basmasteris_*
  • Svečias

Čia rasit visus mano patarimus, pamokas, idėjas. Viskas, kas susiję su mapinimu.

 

Programos pasirinkimas.

Jei esi mapinimo pradinukas, dar nežinai kaip viskas veikia, vyksta, rinkis MTA. Juo naudotis gan paprasta, lengvai rasi objektus, juos sukinėsi, dėliosi. Tačiau jei mapini jau kurį laiką ir manai, kad viską iš MTA jau išmokai, pažįsti visus objektus, gali pereiti prie Map Constructor programos. Ji iš pirmo žvilgsnio atrodo tragiška, lagina, nepatogus valdymas, keistas vaizdas ir t.t. Tačiau ši programa iš tiesų šimtą kartų patogesnė už MTA. Tereikia išmokti jos valdymą ir mapinti koordinatėmis.

 

Svarbiausia maperio savybė - kantrybė.

Jei kantrumu nepasižymi - nemapink arba išmok būti kantrus. Objektų yra labai daug, jei nori save vadinti maperiu, turi bent 10 kartų juos visus sąžiningai praversti. Jie tau suteiks naujų idėjų, minčių. Net jeigu atsidarei MTA ar editorių ir tiesiog nežinai ką nori daryti ar kaip nori daryti, verčiant objektus galima gauti labai daug idėjų kurios dažnai gimsta gražiais mapais. Taip pat verta žinoti, kad dėmesio vertas mapas gimsta per 4-12h, jei darai sąžiningai, dar nesusiradęs objektų kuriuos naudosi. Jei jau žinai ką ir kaip darysi, 50%, kad mapas bus nuobodus ir tau pačiam nebus įdomu jį daryti, nebent esi nuostabią vaizduotę turintis žmogus.


Testuok, objektai apgaulingi.

Labai svarbu pažiūrėti įdėjus objektus patikrinti ar jie nėra kiauri, ar nesibugina. Pavyzdys iš mano patirties: sumapinau pasienio darbą, įdėjau į forumą, jį priimė, jau norėjo dėti į serverį ir nusprendžiau patikrinti mapą, nes nebuvau jo testavęs žaidime. Ir ką aš pamačiau: aikštelės objektas, kurį naudojau bugintas, peršokus tvora galima vaikščioti virš vandens. Žiūrint iš apačios nesimatė asfalto, nes buvau ištrynęs vieną objektą.


Objektų išnaudojimas.

Prisimink, kad objektus gali įvairiai vartyti, kilnoti, jie gali sulįsti į žemę ar sieną, todėl jų išnaudojimo galimybės - neribotos. Tarkim, paprastas burgershot meniu, kurio vienoje pusėje yra paveiksliukai gali puikiai pasinaudoti kaip sienų dekoracija, nes jo kita pusė turi labai gražią, lygią medienos tekstūrą.


Objektų junginiai

Čia jau pasirodys jūsų išradingumas. Iš objektų galima statyti skulptūras, namus, kokių niekas dar nėra matę ir kt. Taip pat galima pagaminti tarkim neperšaunamą stiklą. Visi žinom, kad paprastai šovus į stiklą (didelis, kvadratinis langas, dažnai naudojamas) jis tiesiog sudužta. Tačiau jį galima padaryti neperšaunamu su kitų objektų pagalba, tarkim grotomis, jas įdėti ant stiklo, kad stiklas ir grotos susilietų, tada kad ir kiek daužytum stiklą - jam nieko nebūtų. Taip pat galima pasinaudoti objektų bugais, tarkim yra objektai, kurie matomi tik iš vienos pusės (tas pats yra ir su langu, kurį darom neperšaunamu, todėl jį reikia dėti du kartus, apsukus 180 laipsniu) tačiau per juos neina praeiti.


Idėjos kartais gimsta netikėtai

Geriausi idėjų šaltiniai - kitų žmonių mapai. Tačiau tai nereiškia, kad reikia juos kopijuoti, jokiu būdu. Tačiau galite pasisavinti vieną, kitą idėją ar objektą, objektų junginius. Taip pat kaip jau minėjau aukščiau labai svarbu bent kelis kartus praversti visus objektus, mintys ateis pačios.

 

Niekas tavęs neprivers mapinti

Jei neturi noro, darai mapus, nes tau kažkas liepė - nieko gero nesigaus. Geriausi mapai gimsta tik tada, kai pats to nori, stengies. Patirtis šneka už save.


Kokie mapai yra gražūs

Niekada nepersistenk mapindamas, visas grožis slypi paprastume, tikroviškume. Prieš mapindamas turi nuspręsti kokio stiliaus mapą darysi, modernų, kaimietišką, gaujišką ir t.t. Tada pradėk galvoti kaip visa tai turi atrodyti, pvz nori padaryti modernią kavinę, pirmi dalykai kurie šauna į galvą tai kvadrato formos kavinė su dideliais langais? Per daug banalu. O jeigu dviejų aukštų kavinė ant kalno su aikštele ant stogo? Viskas yra įmanoma, tereikia turėti viziją ir rasti mapui tinkamą vietą, objektų yra labai daug ir įvairių, sumapinti gali bet ką.

 

Viskas turi savo ribas

Kažkada tikėjau, kad serveryje gali būti bet kiek objektų, mapai gali būti neribojami, tačiau tada kažkuris skripteris man paaiškino, kad yra nustatyti limitai pačio SA:MP. Todėl stenkitės neviršyti 300 objektų ribos, nebent tie objektai gali būti kiaurai pereinami, tada objektus į serverį bus galima dėti kitaip ir prie to 300 jie nesiskaičiuos.

 

 

 

 

Idėjų šaltiniai:

GTA-Online

SuperGames

SA-MP.com

 

 

 

 

 
 
Map Constructor pamoka
 
 
 
 
 
 
 
Vertingos nuorodos
 
http://www.k-dst.de/index.php - Visi SA:MP objektai.
 

Šį pranešimą redagavo monaco_: 07 rugsėjo 2016 - 22:23

  • 1

#3
The Creator*

The Creator*

    Pažengęs

  • Forumo dalyvis
  • 131 Pranešimai
  • Darbas:l
  • VIP:t
Pamoka kaip pradėti naudotis MTA.
 
Pirmas žingsnis būtų parsisiųsti MTA.
 
Tai galite padaryti čia http://mtavc.com/, čia visada rasite naujausias MTA versijas.
Parsisiuntę, ją instaliuokite, tai taipogi labai paprasta tiesiog visur suspaudinėkite „Next“.
O kur prašo „Destination Folder“ čia įrašykite kur norite, kad išsisaugotų jūsų programa MTA, O kur „Grand theft Auto: San Andreas folder“ įrašykite nuoroda, kur įrašytas jūsų „GTA“. Na ir žinoma galiausiai „Install
 
Instaliuoti baigėte, dabar paleiskite MTA. ( Jei nepasileidžia, taip kaip man katik buvo, trinkite lauk s0beit 
 
Pasileidę, matote tokį vaizdą 1 nuotrauka, Spaudžiate Map editor ( Pabraukta raudonai ).
 
Palaukėte kol užkraus, taigi dabar matot visą GTA mappa ir galite pradėti „Mappint“, visus objektus galite rasti 2 nuotrauka raudonai pabrauktoi dėžutei ( Dėžutė apačioj, po kaire), kad ją paspaust galėtumėte, paspauskite raide „f“ ir atsidarys visos galimybės, paspaust visus iconus matomus ekrane.
 
Paspaude ant tos dėžutės jums atsiveria vaizdas, kaip 3 nuotrauka Į „Search“ įrašote norimo objekto pavadinimą, arba id ( Anlgų kalba ). Pvz 4 nuotrauka, Įrašote „Garage“ ir jums atsiveria visi objektai, kurie pavadinti šiom pavadinimu, kad paimti obijekta, jums tereik ant jo pavadinimo du kartus paspaust, arba paprasčiausiai apačioj paspausti „Ok“.
 
 
Taipogi, yra ir dar lengvesnių būdų rasti objektus 4 nuotraukaMatote viršui „All catagories“ paspaude ant jo, jums atsiveria visos kategorijos, pvz. 5 nuotrauka , pasirenkate kategorija „trees“ ir turėsit didžiuli pasirinkimą tarp medžiu.
 
Dažniausiai mano naudojami mygtukai, valdymui, mappinimui.
 
F11 - Padaryti nuotrauką ir ją išsaugoti. ( Išsisaugo MTA failuose aplankale „Screenshots“ )
Page up – pakelia jūsų pastatyta objektą į viršų.
Page down – nuleidžia jūsų pastatyta objektą į apačia.
Shift – laikydami shift, galit greičiau nuskristi per visa MTA mapp į jums norima vieta, bei su shift greičiau judinat jūsų pastatyta objektą.
Alt – Priešingybė „Shift“, viska sulėtinat.
C – Klonuoti jūsų objektą.
Rutuliukas – pasukti objektą.
Ctrl – laikant ctrl ir naudojant arrow vienu metu, ar page up, page down, galite dar kitaip pakreipti objektą. 

Šį pranešimą redagavo monaco_: 08 rugsėjo 2016 - 17:43

  • 2


 





0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)