Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
PrisijungtiRegistruotis
Sveiki, šioje temoje bus keliamos video pamokos su paaiškinimais kaip naudotis skirtingomis programomis, kuriant vaizdo medžiagas, bei atskirai dirbant su audio. Kol kas, čia bus tik mano sukurtos pamokos, bet bus leidžiama ir paprastiems žaidėjams įkelti savo darytas pamokas, šioje temoje jie galės postinti su moderatoriaus patvirtinimu, bei leidimu. Jei jūsų pamoka bus kokybiška ir naudinga, ji atsidurs šiame forume, o jei nekokybiška, iki galo neišdirbta – šio forumo taip neteršime.
Klausimai/atsakymai
Spoiler
Kokios programos geriausios video editinimui? Adobe Premiere Pro/After Effects; Davinci Resolve; Filmora; Sony Vegas. Bei yra begales kitų programų, bet kalbesiu apie kurias išmanau labiausiai.
Mano rekomendacija yra Adobe Premiere Pro, bei galit ja papildyt su Adobe After Effects. Daug kas maišo After Effects su Premiere Pro, tai skirtumas jau parašytas pavadinime. Premiere Pro skirtas visam video editui, o pabaigus daryti video su Premiere Pro, galit papildomai apdirbti vaizdo medžiaga su After Effects, uždėti papildomus efektus, kurių neina arba sunkiau padaryti per Premiere Pro. Pavyzdžiui, geriausias budas daryti TEXT TRACKING per After Effects, tai padaryt yra labai lengva palyginus su Sony Vegas ar Premiere Pro programomis. Kaip pavyzdi, šiame video viska dariau naudodamas Premiere Pro, vieninteliam dalykui naudojau AE kad tekstas butu “prilipes” prie laivu ar kitu iraše matomų objektu Irašas1Irašas2 .
Kokios programos geriausios audio/garso editinimui, apdirbimui? Aš naudoju Adobe Audition (versija priklauso pagal metus, bet geriausia naujausia naudoti) Šiuo metu turiu Adobe Audition 2020 versija. Jei kuriat muzika tai manau geriau FL studio, bet čia bus pamokos skirtos editinant audio iterpimui i savo video.
Kodel rekomenduočiau isirašyt Adobe Master Collection? Adobe Master Collection yra visas ar beveik visas Adobe kompanijos sukurtu programu rinkinys, jeigu turit linkomanija arba torentus, ten galit lengvai rast ir parsisiust. Isirašyti visa kolekcija yra daug lengviau, nei kiekviena ar viena programa atskirai. Vien, kad įsirašyt Premiere Pro užima daugiau laiko ir daug sunkiau, nei įsirašyti visa Master Collection. Svarbu žinoti, jog Adobe Master Collection daug užima, nes joje yra daug Adobe programu. Tarp jų bus jums aktualiausios – Photoshop, Premiere Pro, After Effects, bei Adobe Audition. Visas rinkinys užima apie 20Gb.
Kodėl man naudot atskira programa apdirbt audio, jeigu yra funkcijos per pati sony vegas ar premiere pro? Su Adobe Audition 2020 daug lengviau galit apdirbt audio, nuimt background noise, uždėt garso efektus, bei pagražinti balsa lyg skambėtu iš radijos. Aišku gerų mikrofonų nepakeis, bet tikrai paboostins garso kokybe. Be to jei dirbat su ilgu audio failu, per Audition yra žymiai patogiau apdirbt visas garso vietas, greičiau prizoomint į tam tikrą vietą ir panašiai. Skirtumas toks pat, kaip tarp Paint ir Photoshop.
Bet Maja ką aš LSG serve galiu daryt su tom audio programom? Aš labiausiai ją naudojų darant reklamas ir kuriant visokius perliukus GoLiveFm radijai. Savo servo kontentas visad pritrauks daugiau klausytoju, nei tiesiog leidžiant muzika. Prie to pačio manau atsiras tokių, kurie pasinaudoms mano ir kitų žaidėjų pamokomis ir pradės kurti kokybiškesni kontenta LSG serve ir galbūt ateityje pakryps dirbti ties šia specialybe, niekada negali žinot. Dar prieš 5 metus (2015m) šis video atrodė labai gero edito kurinys, palyginus su dabar, tai daug dėmesio nebesusilauktu palyginus su šitu. Dar prieš 2 metus mano kurtas serverio pristatymas visiems atrode labai geras pagal tuometinius LSG standartus, dėl žaidėjams nematytu transitionu per sampo video, o dabar jis jau nebeatrodo toks jau geras, norisi kažko daugiau. Grižtant prie audio programu, tai sukūręs ant prikolo kroviniu transporto pristatymus įgarsinant tiek kurjerių, tiek fūristų pristatymus visiems žaidėjams tas labai patiko, nes paprasti video su tekstu ant ekrano nebėra tokie įdomūs ir jau daug dėmesio iš jų nebesulauksi. Manau, kad dar po poros metų žaidėjai labiau vertins video kurtus naudojant gera video edita + gera audio edita. Tikrai manau, kad žaidėjams labiau patiks video gerai sueditinti su efektais, bei linksmai apdirbti naudojant audio, įgarsinimus. Pats pirma kart tokia kombinacija panaudojau šiame video nors tada dar gerai nemokejau nei su video, nei su audio dirbt.
Sveikas vaizdo medžiagų moderatoriau, matau tu nelabai nusimanai apie šią programa, bet aš gerai ją mokų naudotis ir manau mano pamoka yra verta būti šioje temoje.Ka turiu daryti, jog ji čia atsirastu? Parašyk dabartiniam vaizdo medžiagų moderatoriui – Lukas_Maja, forumas. Moderatorius įvertinęs pamokos kokybe, nuspręs ar ji čia atsiras.