Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis
Nuotrauka

Verslininko gidas. Tau!


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
Jokių atsakymų į šią temą

#1
𝓙 𝓾 𝓸 𝔃 𝓪 𝓼

𝓙 𝓾 𝓸 𝔃 𝓪 𝓼

    hook_ret true

  • Elitas
  • 9.455 Pranešimai

*
Populiarus

Labas, galbūt jau įsikūrei serveryje ir gali save vadinti patyrusiu žaidėju. Šiandieną pabūsiu tavo asmeniniu finansų patarėju žaidime. Šioje temoje rasi viską, ko tik gali prireikti tiek naujokui, tiek serverio veteranui. Skaityti išties nemažai, tačiau apsiribok tik tuo, kas tau šiandien yra aktualu. Be to nepamiršk pasidaryti karšto gėrimo bei sėkmės ieškant informacijos, kurios būtent čia atėjai.

 

Žaidimo planas naujokui, taupymo strategija, pinigų investavimas, naudojimasis savo užimamomis pareigomis, bei buvusio mero, viceprezidento, vieno turtingiausių kada nors žaidusių žaidėjų patirtimi.

 

Naujoko gyvenimas. Unikalūs patarimai bei informacija norintiems sutaupyti

 

Naujokui svarbiausia yra taupyti ir kiek įmanoma greičiau pasiekti darbą su pakvietimu, kadangi darbai su pakvietimais yra geriausiai apmokami. Taip pat, jeigu skirsi laiko būtent išvardintiems punktais apačioje, gali pasiekti vos per porą valandų ~1000Xp (už vieną pasiekimą gausite 50 patirties taškų), nepamiršk vieno dalyko, kad pasiekimus gali pradėti vykdyti tik nuo 100 patirties taškų.

 

  1. Išsaugok pirmą kartą savo žaidimą - 50 patirties taškų
  2. įsidarbink į savo pirmąjį darbą BMX'eris - 50 patirties taškų
  3. Išsinuomok pirmąjį savo automobilį - 50 patirties taškų
  4. Nusipirk savo pirmąjį automobilį - 50 patirties taškų
  5. Nužudyk pirmąjį žmogų (-25 patirties taškų už nužudytą žmogų) - 50 patirties taškų
  6. Nusižudyk, kad pamatytai Los Santos miesto ligoninę - 50 patirties taškų
  7. Išlauk kol būsi alkanas (parašius /info lauk sotumo iki 5 procentų) - 50 patirties taškų
  8. 20 kartų pavalgyk greito maisto restorane (patartina pavalgyti burgerinėje po €5) - 50 patirties taškų
  9. Išsaugok savo žaidimą savo naujuose namuose/bute - 50 patirties taškų
  10. Atsisėsk į kalėjimą daugiau negu 2 valandomis (privalai išbūti visą laiką) - 50 patirties taškų
  11. Buk visada pasiruošęs. Įsigyk visas teises bei turėk sveikatos pažymėjimą  - 50 patirties taškų
  12. Pasinaudok /email paštu, išsiųsk žinute serverio žaidėjui ar administracijai - 50 patirties taškų
  13. Išnaudok savo darbinio/nuosavo transporto visus degalus - 50 patirties taškų
  14. Surink 500 patirties taškų - 50 patirties taškų
  15. Išnaudok savo mobilaus telefono sąskaitą - 50 patirties taškų
  16. Pakeliauk po miestus - 50 patirties taškų
  17. Iššok iš lėktuvo arba nušok nuo aukšto pastato - 50 patirties taškų
  18. Paklausyk LSG radijos daugiau negu 600 valandų - 50 patirties taškų
  19. Nusipirk ginklų bei šarvų - 50 patirties taškų
  20. Paspausk serverio administratoriui ranką - 50 patirties taškų

Pasiekimų yra daug daugiau. Serveryje galite parašyti komandą /pasiekimai ir išmes lentelę su visais pasiekimais!

  • Patirtis. Prieš atsijungiant nepamirškite išsaugoti savo žaidimo viešbutyje, o galbūt jau įsigijai savo nuosavą bustą, kitu atveju jūsų patirties taškai neišsisaugos. Taip pat prisijunkite jeigu galite per "Laimės valandą" per kurią gausite 2x minučių (jeigu dirbate darbe su pakvietimu), bei gausite 2x patirties taškų.
  • Draudimas. Pats svarbiausias dalykas, tik prisijungus į serverį kaip naujokui. Draudimas sumoka jūsų mokesčius ligoninėje kaip jus mirštate. Draudimo kaina už 7 dienas kainuoja €250
  • Teisėsauga. Vengti star (nežudyti žmonių jeigu tam nėra tikslo, nepamirškite jog nužudę žmogų jūs prarandate -25 patirties taškų), laikytis Los Santos mieste "Kelių eismo taisyklių", neviršyti greičio mieste (greičio radarai gali jus nufotografuoti), visada naudoti komandą /slėptis. Gavus baudą iš pareigūno ar nuo greičio radaro, baudos nemokėti, geriau nuvažiuoti į kalėjimą ir pasėdėti 16-31 minučių (viena star 16 minučių). Jeigu jūs esate naujokas iki 3500 patirties taškų, pareigūnas neturi teisės jums siūlyti baudos, paprašykite kad jus išteisintų (tai nereiškia kad jūs galite nusižengti taisyklėmis, jeigu padarysite nusižengimą daugiau negu vieną kartą po įspėjimo, pareigūnas gali jus pilna teisę įtarti už padarytą nusikaltimą).
  • Asmeninis transportas. Rekomenduojame nusipirkti dviratį, nes motorinės transporto priemonės reikalauja daug priežiūros, bei santaupų. Dviračio kaina iš turgaus nuo €800 iki €1500. Jeigu norite nusipirkti automobilį, geriausia būtų jį nusipirkti iš žaidėjų. Žaidėjai visada automobilio transporto priemonę parduos pigiau (jeigu mašina yra tuninguota ar jai uždėti vardiniai numeriai, tai nereiškia kad mašinos kaina gali kilti).
  • Finansai. Atsakingai elkitės su savo pinigais, nenešiokite didelių sumų savo rankose, visada pasidėkite juos į banką, taip neprarasite didelės sumos. Taip pat maitintis patariama iš konteinerių, nebent uždirbamų pinigų suma per minutę siekia daugiau negu €100. Sek forume vykstančius konkursus, serverio eventus, kurių pagalba galite laimėti didelį piniginį prizą
  • Kreditai. Neleisk pirmųjų savo sunkiai uždirbtų pinigų paslaugomis, nes žaidimo pradžioje jos yra bevertės.
  • Gaujos. Geriau apsiriboti nuo aktyvaus gaujos gaujos gyvenimo, kadangi ši veikla reikalauja daug finansų. Pats būvimas gaujoje nieko nekainuoja bei nėra toks ir blogas dalykas, tačiau kur kas geriau tiesiog tyliai mėgautis jos teikiamomis privilegijomis - nemokamas transportas, pigesni ginklai iš gaujos bazės, papildomos gaujos aprangos. Sandėliai ir kitų gaujų užgrobimai taip pat neturėtų rūpėti naujam žaidėjui, nes jų metu galima įsigyti priešų bei ieškomumo lygį.
  • Santykiai su kitais žaidėjais. Pamėgink susirasti naujokų verbuotoją serveryje. Paprastas pokalbis gali peraugti į pažintis, o jos žaidime būna visapusiškai vertingos.

Didelės pinigų sumos darbuose be pakvietimo sukaupti pavyks labai sunkiai. Tačiau pradėjus dirbti darbą su pakvietimu nuo 3.000 patirties taškų, jūsų alga automatiškai padidės apie 10.000 tūkstančių. Kai kurie naujokai mėginą žaisti pokerį tačiau tai labai rizikingas dalykas. Tokiu atveju rekomenduočiau nepradėti žaisti pokerio ar kitų azartinių žaidimų - būtent tokie oportunistai dažniausiai lieka smarkiai nusivylę, kad pralošė didelę pinigų suma.

 

Papildomas uždarbis darbuose be pakvietimo.

 

  • Picų išvežiotojas bei mini darbai. Pastoviai trintis lankomiausiose serverio vietose (pagrindine ligonine, pokeris, centrinis viešbutis).
  • Paštininkas. Išvežioti laiškus į nurodytus namus. Už tai gausite €50 į rankas nuo vieno nuvežto laiško.

Pelningiausias darbas be pakvietimo - ūkininkas kuriam reikalaujama turėti 4.000 patirties taškų. Taip pat į minutę gausite €50, kurie keliaus tiesiai į jūsų banko sąskaitą. Bei už nupjautą veją ar kultivuotus laukus gausite €300 į rankas. Taip pat advokatuose gausite €60 į minutę bei papildomi pinigai į rankas už išteisintą žmogų.

 

 

 

Įsibėgėjus žaidimui. Ateina laikas patekti į pirmąjį darbą su pakvietimu!

 

Pirmajam darbui rekomenduojama įsidarbinti į autoklubą - aukštas koeficientas, galimybė bendrauti su patyrusiais žaidėjais bei didelis asortimentas darbinių mašinų. Atrankos į visus darbus vyksta Trečiadienį bei Šeštadienį tarp 19:00 - 19:30 (laiką gali direktorius keisti). Kitomis dienomis mini atrankos būna tokiu atveju jeigu direktorius mato, kad firmoje reikalingi papildomi darbuotojai. Nebijokite paklausti direktoriaus ar bus šiandien mini atranka į firmą. Visada po nuoširdaus pokalbio su direktoriumi yra šansas, kad direktorius bus malonus ir surengs mini atranką, kad galėtų prisijungti nauji žaidėjai į firmos gretas tad nesidrovėk ir visada klausk!

 

Vadovaudamasis kitų žaidėjų patirtimi galima tiksliai pasakyti, kad darbuose, kurie išvardinti apačioje galima papildomai užsidirbti bei sutaupyti.

  • Medikai.
  • Taksistai.
  • Kurjeriai bei Fūristai.
  • Mechanikai.
  • Skelbėjai.
  • Nekilnojamo turto agentai.
  • Autoklubas.
  • Teisėsauga.
  • Nelegalūs darbai vagys/dyleriai/baikeriai.

 

 

Kur ir kaip investuoti? Tapk turtingiausiu serverio žaidėju!

 

"Investuoti" yra vienas malonumas, kadangi čia staigmenų nebūna, suplanuoti galima beveik viską! Tiesiog reikia išlaukti tinkamo laiko tarpo. Taip pat tavo "konkurentai" yra linkę skubėti, neapgalvotai padaro sprendimus tačiau palenkus jį į savo pusę ar parodžius kitą geresnį būdą kaip išpešti naudos, jis kuo greičiau paims ir pasinaudos. Įsimink tai, kad didžiausios piniginės sumos žaidime visada būna prarandamos per skubėjimą ar neapdairumą būtent tavęs pačio.

 

Turto kaupimo serveryje esmė yra spekuliacija kitaip pasakius - nusiperki už pigiau - parduoti už brangiau, atsimink tą dalyką, kad pirkėjas visada prisitaikys prie tavęs jeigu jam reikės būtent tos prekės, kurią tu bandai parduoti. Niekada nenusileisk derybomis ir nepasiduok, būk kantrus. Spekuliuoti galima serveryje viskuo: narkotikais, transporto priemonėmis, gaujomis, kreditais, būstais, verslais.

Primityvus principas - prekiaujant kiekvienų iš jų, išlieką toks pat:

  1. Susižinai už kiek visi perką ta prekę (pvz: kreditus visi perka po €2.000, už vienetą)
  2. Nusiperki prekę už mažiau negu visi kiti žaidėjai parduoda (pvz: nusiperki 20 kreditus po €1.300, už vienetą)
  3. Parduodi už rinkos kainą, kuri vaikšto dabar arba didesnę (pvz: €2.400 už vienetą ir gauni solidų uždarbį sau į rankas €8.000.

Jeigu planuoji užsiimti turto perpardavinėjimu, tai skelbėjo darbas gali padėti sutaupyti tau papildomų pinigų.

 

 

 

Namai

 

Pelningas bet tuo pačiu labai rizikingas dalykas. Prieš perkant bet kokį namą geriausią apsiklausinėti serverio žaidėjų. Kiek maždaug galėtų kainuoti būtent tas namas/butas, kurį nori pirkti. Kaip yra pasakyta 9 kartus matuok - 10 kirpk. Daugelis namų turi labai daug pranašumų, nuosavi garažai, didelis kiemas, didelis interjero lygis, tinkamoje vietoje su viskuo susisiekti. Bet nepamiršk to dalyko, kad interjero lygis, namo kainos aukštai nepakelia, čia viskas priklauso nuo to kaip jūs mokėsite susišnekėti su pirkėju. Visada prieš pirkdami bet kokį nekilnojamą turtą išsikvieskite "Nekilnojimo Turto Agentus", jie jums galės tiksliai pasakyti namo/buto kaina už nustatytą kainą. Butai, kurie yra daugiabučiuose gali kainuoti nuo €28.000 iki €85.000 (nauji). Butų/namų kainos iš žaidėjų gali kainuoti keliasdešimt tūkstančių, o vilos - kelis milijonus. Namai, kurie randasi gaujų teritorijose yra brangiausi arba išviso neparduodami pačių žaidėjų. Vien dėl to, kad žaidėjas esantis toje gaujoje, turi daug privalumų. Turėdamas savo nuosavą namą gaujos teritorijoje reiškia: greitą susisiekimą jeigu gauja užpuola kitą gaują. Pirkdamas namą niekada nesielk impulsyviai ir geriau tris kartus pamąstyk o ketvirtą kartą paklausk ar reikia? paklausinėk ką mano patyrę žaidėjai apie namo vietą, nes kitu atveju gali netyčia nusipirkęs namą lįsti į didelį minusą kaip reikės tau jį pardavinėti. Nusipirkęs namą/butą niekada nelaikyk jo sau, pasistenk dėti skelbimus, sukurk forume temą skelbimų lentoje, kad parduodi būtent tuos namus/butus. Ieškok žmogaus, kuris galėtų nupirkti iš tavęs namą/butą, nes kuo ilgiau laikysi sau, tuo greičiau gali namo kaina kristi žemyn. Taip pat bandyk mainyti į kitą turtą (pvz: kreditus, automobilius, verslus). Vėl gi, nepamiršk apmąstyti tvirtai ar tikrai verta. Visada pasistenk nusipirkti namą/butą kuo aukštesnio lygio bei bandyk kainą derėtis, kad kaina būtų tau palanki bei pardavėjui, bet nepamiršk to, kad turi kaina būti palanki abiems, nes jeigu pardavėjas pamatys, kad per daug nuleidi, gali būti, kad tada neparduos būtent tau arba uždės tokią kainą, kad pasidarys juokinga. Taip pat įsidėmėk vieną dalyką, kuris yra svarbiausias... "Rajonų reitingas" taip pat pakelia namų kainas.

 

Rajonų reitingas

  1. Vinewood.
  2. Aplink pagrindinę ligoninę / Dillimore / East Los Santos (šalia skelbėjų darbo). 
  3. Arti centrinio fixo su garažu / Glen Park / šalia žvejų darbo, aplink vandenį / Pakrantės namai.
  4. Gaujų teritorijos.
  5. Lūšnos (Dillimore / esančios šalia vagos) (Išvardintos Lūšnos yra labai vergintos gaujos nariams, žaiskite ant to, jeigu pamatote, kad žaidėjas yra būtent toje gaujoje kelkite iškarto kainą).
  6. Butai.

 

 

Verslai

 

Pelno sistema yra skirtinga negu kituose SA-MP serveriuose. Pelnas kyla tik tada kai jame apsiperka kitas žaidėjas. O tai pasitelkus fantaziją ir įvairias priemones, leidžia ženkliai padidinti gaunamas pajamas. Tereikia už padorią kainą įsigyti verslą ir tik laiko klausimas kada vien jo laikymas tau atsipirks. Būtent šiuo momentu dabar yra sunku įsigyti serveryje verslą. Visi populiarūs verslai yra supirkti turtingiausių žmonių serveryje. Prastesni verslai yra pardavinėjami kitų žaidėjų už labai dideles kainas. Jeigu norite įsivaizduoti - kažin ar turėdami ta verslą pora metų jis jums atsipirks. Visada pasiklauskite prieš pirkdami kokį nors verslą žaidėjų, o galbūt net verslininkų, nes jie jums tikrai patars ar apsimoka tiek mokėti būtent už šį verslą ar ne. Taip pat verslo pelnas priklauso ir nuo vietovės kur būtent jisai yra įrengtas. Verslai už miesto nėra labai pelningi tačiau pelningiausi verslai yra pačiame miesto centre.

 

  • Ginklinės. Visi žinantys pritars, kad pagrindinė ginklinė yra pelningiausias serverio verslas. Kita ginklinė yra netoli fūristų darbo, kuri atneša žymiai mažiau pelno, bet paskutinė ginklinė kuri yra dilimore rajone taip pat atneša žymiai mažiau pelno. Ginklinių savininkai yra suinteresuoti kreditų kainomis, kadangi jeigu kreditų kainos kris tai bus didelė galimybė žaidėjui įsigyti VIP statusą bei panaikins poreikį lankytis ginklinėse.
  • Viešbučiai. Pagrindinis viešbutis nėra toks jau ir pelningas, kokiu jį visi laiko. Ilgus metus jį valdęs asmuo galėjo burti ką jie tik norėjo apie pelną tačiau serverio senbuvių nuomone jis yra vienas iš aukštesniųjų verslo standartų.
  • Fejerverkai. Kad ir kaip bebūtų keista, bet abiejų fejerverkų parduotuvių pelnai yra itin aukšti ir praktiškai vienodi. jei atmintis mano neklysta algų dienomis jie lenkė net iš viešbučio gaunamas pajamas. Atradimai tokie kaip užšokimas ant fw ir pakylimas į orą, jų panaudojimas sandėlių metu, fejerverkų festivaliai, nauji metai, kalėdos, eventai taip pat padeda padidinti pelną bei populiarumą.
  • Bankai. Pastaruoju metu labai paplitęs dalykas, kad serverio merai turi bankus. Kodėl būtent Merai? Nes visada turi pažinčių su direktoriais, kurie moka algas bankuose.
  • Rūbinės. Pelningiausias pelnas atrankų dieną.
  • Draudimai. Įsigijęs draudimą ir įdėjęs šiek tiek pastangų, nepriklausomai nuo jo vietos, gali užsidirbti padorią sumą pinigų. Kaip tu tai padarysi - tebūnie tai lieka tavo lakiai fantazijai. Užuominų daviau daugiau nei pakankamai.
  • Restoranai. Pelnus gali nesunkiai sužinoti pats, patyrinėjęs eismą, esantį šalia to verslo teritorijos. Išalkęs žmogus nelabai rūpinasi kas to verslo savininkas yra, nes išleidžia €100 todėl tik judriose vietose esančios įstaigos būna pelningiausios. Panašu, kad pakrantės restoranas liks pasmerktas amžiams.   :(
  • Kioskai. Apsipirkti kioske prireikia pagrinde tada kai tenka pildytis sąskaitą. Kadangi didžioji dauguma žaidėjų sąskaitos netikrina paspaudę Y raidę ir apie jos pasibaigimą sužino tik tada kai rašo žinutę ir jos išsiųsti nepavyksta. Poreikis papildyti ją būna netikėtas ir ieškoma arčiausiai esančio kiosko. Todėl kioskai panašiai kaip ir restoranai iš esmės vertingi tiek kiek yra lankoma vieta, kurioje jie įsikūrę. 
  • 24/7. Būtent šio verslo savininkai gauna taip pat didelį pelną dėl to, kad paskutinis atnaujinimas davė gaujoms galimybę gauti pinigus į gaujos fondą už užtušuotą gaujos tagą.
  • Visi baldų verslai. Kai kurios baldų parduotuvės visai pelningos.
  • Aksesuarai. Šių verslų nėra daug tačiau jie yra gan brangus taip pat pelnas juose yra gan didelis.
  • Degalinės. Kainos už kurą degalinėse €6,€3,€1. Kiti pliusai yra apgyvendintų namų su nuosavomis mašinomis skaičius, fūristų srautas. Akivaizdu, kad pirmauja fixuose esančios degalinės, kadangi ten pilantis žaidėjų mašinos vos tik jiems įlipus nebus sušaudytos, o ir eismas didelis. Užmiestyje degalinės praverčia tik išimtiniais atvejais jeigu retkarčiais pritrūksta degalų kai, kurie autoklubo kelionių dalyviai, kontrabandininkai, nuosavų mašinų savininkai ar šiaip minučių kalikai, neapskaičiavę savo degalų sąnaudų.
  • Sporto klubai. Pakrantės sporto klubas pelno neneša, netoli ballas tik kartais keletą šimtų į savaitę, Groove Street - daugiausiai, bet ir iki poros tūkstančių per savaitę. Priežastis kodėl taip yra ir kodėl vargu ar kas nors keisis - mušimosi eventai vyksta labai ilgai, tampa nuobodūs, konkursai nevykę, o didžioji dalis senbuvių jau seniausiai visus stilius yra išmokę.
  • Lošimų biurai. 2 iš pelningiausiu verslų serveryje. Po paskutinio atnaujino galima statyti pinigus ant norimų skaičių/kauliukų...
  • Klubai. Gan sunku nusipirkti būtent šitą verslo tipą. Serveryje jų yra vos trys verslais. Klubuose po paskutinio atnaujinimo, galima pardavinėti narkotines medžiagas už mūsų nustatytą kaina. Atsiminkite jeigu serveryje atsitiks toks dalykas kaip gaujos nepardavinės narkotinių medžiagų niekam ir jeigu turėsi jų susikaupęs pakankamai. Visų žaidėjų taikinys bus tavo verslas, bet taip pat nepamiršk vieno dalyko, kad turi kainą nustatyti būtent tokią, kad būtų ir tau verta užsiimti nelegalia veikla pardavinėti narkotines medžiagas, bet kada ir žaidėjai būtų suinteresuoti užsukti pas tave. Galbūt atrodo 3 verslai nėra didelės konkurencijos... bet niekada nenuvertink kitų ir visada apmąstyk gerai viską kaip yra pasakyta 9 kartus pamatuok, o 10 kartą kirpk.
  • XXX. Vienintelis būdas galintis paraginti ką nors įsigyti XXX parduotuvėje, yra pajuokavimas su draugais ir praleidžiant smagiai laiką su ten nusipirktais daiktais. 

 

 

Pareigos

 

Šis serveris nuo kitų serverio dar išsiskiria griežta tvarka bei įvestomis firmos taisyklėmis, kurių laužyti niekam nėra patartina. Dauguma žaidėjų supranta, kad kuo aukštesnės einamos pareigos, tuo jis daugiau turi galios serveryje tuo pačiu jam yra rodoma didesnė pagarba, negu paprastam žaidėjui. Bet tikrai ne kiekvienas žaidėjas įvertiną ką taisyklių pakeitimai gali padaryti serveryje vykstantiems procesams. 

 

Direktorius

Moderatorius

Glob.Moderatorius

Serverio Administratorius

Meras

Forumo Administratorius

Viceprezidentas

Prezidentas

 

 

Kaip sakant karjeros laiptais galima kilti aukštai, tiesiog tai jūsų pasirinkimas ar norite jais kilti ir išbandyti kažką naujo ar ne.

 

Ačiū skaičiusiems.

 

 Paskutini karta redaguota 2019 09 18 Juozas Daletore 


  • 28

ɴᴇʀᴀɴᴅɪ sᴀᴜ ᴛɪɴᴋᴀᴍᴏ ᴀᴠᴀᴛᴀʀᴏ? ᴜžsᴜᴋ čɪᴀ - https://lsgyvenimas....-avatarai-jums/

 

0Lq0ZPT.png

 

4e7dc543816a2bcacf9714bf9d809228.png





0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)