Artėja vasara ir šašlykai vis dažniau yra kepami kiemuose ir soduose. Pasidalinsiu su jumis labai labai paprastu, tačiau be galo skaniu šašlykų receptu.
Reikės:
Svogūnų
Maistinio acto.
Kiaulienos sprandinės.
Aliejaus.
Kokių nors žalumynų ir patinkančių prieskonių.
Druska.
Pipirai.
Gaminimas:
Susipjaustote spandinę norimo dydžio gabaliukais (Šašlyko dydžio). Supjaustote svogūnus griežinėliais ir sudedate į mėsą. Santykis 1:2 (1 kg mėsos - 500g svogūnų). 20 minučių stipriai su rankomis minkote mėsą, sutraiškote svogūnus. Kuo geriau išminkysite, tuo skaniau gausis. Tada beriate druską, pipirus ir kitus žalumynus pagal skonį. Užpilate aliejumi, uždengiate dubenį ir paliekate per naktį vėsioje vietoje - šaldytuve. Valandai prieš kepimą, apipilate šašlykus maistiniu actu. Santykiu - 1kg mėsos - 50g acto. Išmaišote. Veriant ant iešmų ar dedant ant grotelių, nuimami svogūnai - nes jie sudega.
Patiekiama su kečiupu, agurku, šviežiu svogūnu - jo laiškais, duona, ryžiais.
Skanaus.
Šį pranešimą redagavo James Mclaren: 28 balandžio 2019 - 14:53