Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis
Nuotrauka

Kaip perrašyti/įrašyti Windows OS.


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
Jokių atsakymų į šią temą

#1
Zygis Garys

Zygis Garys

    Velnias

  • Veteranas
  • 2.218 Pranešimai
  • _zygis
  • Darbas:Dushmanas
  • VIP:Yra
  • XP:50k
  • Zygis_Garys
  • Geriausias 2018 metų:2017 metų administratorius. 2017 metų baneris.
  • 2017 Metų Direktorius:Medikų
  • ?

Šią temą kuriu dėl to, kad turbūt nemažai žmonių susiduria su įvairiomis problemomis, dėl kurių tenka tiesiog perrašyti operacinę sistemą arba paprasčiausiai susirinkę arba nusipirkę naują kompiuterį, kuris yra be jokios operacinės sistemos, ir nori įsirašyti ją. Taigi manau ši pamoka labai jums pravers.

 

 

Instaliacijos medijos paruošimas

 

Pirmiausia reikia išsiaiškinti ar jūsų kompiuteris gali palaikyti 32bit arba 64bit Windows versiją, tai galite padaryti paspaudę dešiniu pėlės mygtuku ant My Computer arba This PC, priklausomai nuo jūsų Windows versijos. Tada, kai atsiras lentelė, spauskite ant  Properties.

 

BLdjVyR.png

 

 

Tada matysite visus šiuos užrašus, jums reikia atsižvelgti į Installed memory (RAM), jei jūsų kompiuteris turi mažiau nei 4.00 GB RAM, tai tada jūs turėsite įsirašyti 32 bit versiją, jei turite 4.00 GB arba daugiau RAM, tai tada 64 bit versiją. Jei kompiuteryje, kuriame planuojate įrašyti Windows'us, nėra operacinės sistemos, susižinoti kiek turite RAM galite nuėję į BIOS, tai padaryti galite tik įjungę kompiuterį ir pirmame vaizde apačioje matysite nurodytus mygtukus, kuriuos galite paspausti, paspaudę atitinkamą mygtuką BIOS konfiguracijai nueiti, ten pateksite, Dažniausiai būna parašyta: Enter Setup ir nurodytas mygtukas.

 

Kai jau sužinojote savo operatyvios atminties(RAM) kiekį, tada jau galite, jei neturite originalios windows instaliacijos medijos, atsisiųsti norimų Windows’ų ISO failą, kurį atsisiuntę įrašysite į kokią nors laikmeną(USB raktas, DVD diskas). Atsisiųsti galite su šia programa(Atsiminkite kokios, 32 ar 64 bit, versijos jums reikia). Windows 7 rekomenduoju Ultimate arba Professional rūšį, Windows 10 rekomenduoju Pro rūšį.

 

Atsisiuntę ISO failą, į USB raktą(rekomenduotina ne mažiau 4.00GB, jei planuojate įrašyti Windows 7 32-64bit, jei Windows 10 64bit rekomenduotina ne mažiau 8.00GB) įrašyti galite su šia programa. DĖMĖSIO: Jei planuojate įrašyti Windows 7, tai būtinai naudokite USB 2.0 ne naujesnės versijos, nes kitaip negalėsite įrašyti Windows'ų! Kai atsisiųsite programą, prijunkite savo USB raktą prie kompiuterio, tada paleiskite programą.

 

Atsidarę įsitikinkite, kad parinktas būtent jūsų USB raktas, jei ne, parinkite. Tada paspauskite mygtuką SELECT ir pasirinkite Windows ISO failą, kurį atsisiuntėte. Tada apačioje spauskite START, jums išmes lentelę su geltoname fone šauktuku, jus būsite perspėti, kad visi failai, kurie yra USB laikmenoje bus   panaikinti, įsitikinę, jog nėra svarbių failų laikmenoje, spauskite OK.

 

 kbbKlp9.png

 

Operacinės sistemos įrašymo procesas

 

Kai įsirašys ISO failas į USB raktą, galėsite tiesiog paleisti kompiuterį iš naujo, jei kompiuteris nenori krauti jūsų USB rakte windowsų, tai paleidę kompiuterį iš naujo ir pačiame pirmame paveiksliuketurėtumete apačioje pamatyti Boot Menu ir nurodytą klavišą jam įjungti. Paspaudę pasirinkite USB laikmeną, kurioje yra Windows'ai.

  ogtx3BT.png  vgfswkJ.png

 

Kai sėkmingai paleisite instaliacijos mediją, tada jum turės atsirasti šis vaizdas(Šiuo atveju įrašynėjame Windows 7, bet visas procesas yra analogiškas ir Windows 8 - 10) 

 

  0Ci8VBQ.jpg

 

Spauskite Next >> Install now >> Next >> Custom (advanced) ir tada jau turėtumėte atsidurti šioje lentelėje:

 

 DXvPkmj.png

 

Jei diskas tuščias ir nereikia jokio paskirstymo, tai spauskite Next.

 

Jei yra jame failų, tai įsitinkite ar jums jų nereikia, tada spauskite Delete ir Next.

 

qHFl2tQ.png

 

Jei diskas pakankamai talpus ir norite operacinei sistemai paskirtyti tam tikrą kiekį(NEPRIVALOMA, jei tik norite), tai spauskite ant geltonos žvaigždutės(New) ir į Size lentelę suveskite norimą dydį (Pvz.: jei norite operacinei sistemai paskirti 120 GB, tai į lentelę įveskite 120000). 1 GB = 1000 MB. Pasirinkite tada paskirstytą disko dalį ir spauskite Next.

Tada, kai pasileis instaliavimas, laukite kol atsiras ši lentelė: 

 

  PcG56RL.png

 

Atsiradus šiai lentelei, galite ištraukti USB raktą iš kompiuterio, kuriame yra Windows instaliacijos failai. Tada jum kompiuteris automatiškai pasileis iš naujo arba galite patys paleisti iš naujo su Restart now mygtuku. Pasileidus iš naujo toliau tęsis instaliacija:

 

r6h7QMl.png

 

Kai instaliavimo procesas pasibaigs, tada jum vėl automatiškai pasileis iš naujo kompiuteris ir tada atsiras ši lentelė:

 

nHzRy1F.png

 

Čia galėsite įvesti norimą vartotojo vardą, automatiškai pagal parašyta vardą susives ir apačioje kompiuterio pavadinimas ir spausti Next. Aš, pavyzdžiui, įsivedžiau User.

 

Po to jums atsiras ši lentelė:

                                                                                                                                                                           hZpXGyQ.png

 

Jei norite galite iš karto sugalvoti slaptažodį savo kompiuteriui, tačiau jei nenorite galite nieko į laukelius nevedę spausti Next.

 

Tuomet jūs matysitė šią lentelę:

 

 I9IU9ib.png

 

Čia galite įvesti savo legalios Windows kopijos raktą, tam, kad juos legaliai aktyvuotumėte, tačiau jei norite aktyvuoti veliau, galite nieko nevedę spausti Next. Jei nieko neįvedėte jums bus paskirta 30 dienų aktyvuoti Windows, jei neaktyvuosite, Windows'ai bus apriboti tam tikrom funkcijom.

Kaip juos planuojate aktyvuoti yra jūsų reikalas, čia parodytas legalus būdas.

 

Tada atsidursite šioje lentelėje:

                                                                                                                                                                     4Myz1bU.png

 

Tam, kad užtikrinti saugumą, stipriai rekomenduoju spausti Use recommended settings. Paspaudę, visi atnaujinimai, ir svarbūs ir rekomenduojami, bus įrašomi automatiškai.

 

Tada jums atsiras ši lentelė:

 

yR1O1ky.png

 

Čia turėsite pasirinkti tinkamą laiko zoną, jei gyvenate Lietuvoje, tai rinkites (UTC+02:00) Helsinki, Kyiv, Riga, Sofia, Tallinn, Vilnius. Jei gyvenate kitoje šalyje, tai pagal savo šalies sostinę susiraskite laiko zoną.

 

Jei kompiuteris instaliavimo metu turi prieigą prie interneto, tai jum atsiras ši lentelė:

 

T4w3pWV.png

Čia paprasčiausiai galite paspausti Home network, tačiau jei neįsitikinę, spauskite Public network.

Tada galiausiai atsidursite darbalaukyje:

ObEfKq1.png

 

Galutinė konfiguracija, driverių įrašymas, saugumas.

 

Kairiajame apatiniame kampe paspauskite Windows logotipą ir į paieškos laukelį įrašykite: Device Manager, tada paspauskite ant jo. Turėtų atsirasti jums šitas langas:

 

21pOXHE.png

 

Įsitikinkite ar nėra objektų pažymėtų Other devices skiltyje, jei yra, reiškias yra trūkstamų driverių, juos reikia atsisiūsti. Jei įrašynėjate Windows 10, tai instaliacijos metu, visi driveriai turėtų būti automatiškai įrašyti ir atsidarius Device Manager objektų, pažymėtų geltonu šauktuku, neturėtų būti.

 

Tačiau tam, kad atsisiūsti driverius, reikia pirmiausia susižinoti motininės plokštės modelį, jei perrašynėjate ant nešiojamo kompiuterio, tada pilna kompiuterio modelį reikia susižinoti ir atsidarius naršyklę, googlėje suvesti Motininės plokštės modelį arba nešiojamo kompiuterio modelį. Susižinoti motininės plokštės modelį galite taip:

Ia4tpVX.png

Paspauskite ant klaviatūros Windows mygtuką ir R vienu metu ir atsiradus šiai lentelei, įveskite į laukelį msinfo32. Tada jum atsiras šis langas:

 

P3BYU04.png

 

Šiame lange susiraskite System Model ir matysite motininės plokštės modelį, jį nukopijuokite ir internete pasigooglinkite pridedami žodelį drivers. Pirmas rezultatas turėtų būti gamintojo tinklalapis, iš kurio galėsite atsisiūsti reikiamus driverius.

 

Taip pat, jei turite atskira vaizdo plokštę(NVIDIA ar AMD) kompiuteryje, tai nueikite į gamintojo tinklalapį, susiradę atsisiuntimo skiltį ir suvedę reikiamus duomenis, atsisiuskite ir įrašykite vaizdo plokštės driverius.

 

Įsirašę visus driverius ir paleidę kompiuterį iš naujo, vėl nueikite į Device Manager ir įsitikinkite ar nebėra geltonu šauktuku pažymėtų įrenginių, jei yra, tai vadinasi dar trūksta kažkurio tai driverio. Jei nėra, reiškias visi driveriai įrašyti ir kompiuteris beveik paruoštas naudoti.

 

Tada paspaudę Windows logotipą į paieškos laukelį susivedę Windows update, atsidarykite Windows Update langą: 

 

  oMO8GIJ.png

 

Spauskite Check for updates, jei yra ir tada Install updates ir kiekvieną kartą įsirašius atnaujinimams ir pasileidus kompiuteriui iš naujo, vėl atsidarykite šį langą ir spauskite Check for updates ir jei atsiranda Install updates, taip užtikrinsite, jog kompiuteris turi visus svarbius atnaujinimus, kurie užtikrins saugumą, efektyvumą. Jei po Check for updates, nebeatsiras Oranžinio šauktuko, reiškias viskas yra tvarkoje.

 

Kaip ir kiekvienam kompiuteriui priklauso, turėtumėte turėti antivirusinę, aš rekomenduoju Windows 7 paprasčiausiai įsirašyti Microsoft Security Essentials, ją galite atsisiųsti paspaudę čia. ir viskas, nes visos antivirusinės praktiškai veikia taip pat. Windows 10 antivirusinės įrašyti nereikia, nes ji turi savąja pavadinimu Windows Defender. Nebent skenavimui stipriai rekomenduočiau Malwarebytes antivirusinę. Ją galite atsisiūsti paspaudę čia. 

 

Galiausiai, jei norite greitai įsirašyti norimas programas, rekomenduoju nueitį į šį tinklalapį  https://ninite.com/ Tiesiog galite langeliuose pasirinkti norimas programas ir paspausti Get your ninite, įjungti instaliacija ir paprasčiausiai teliks palaukti, kol viskas automatiškai įsirašys ir jūsų kompiuteris bus pilnai paruoštas naudojimui.

    

Taigi tikiuos ši temą jums labai pagelbės, į ją įdėjau nemažai darbo, rašyta viskas iš mano žinių ir patirties. Jei turite klausimų, patikslinimų rašykite po šia tema!                                                                                                                                        


Šį pranešimą redagavo Žygis Garys: 24 birželio 2018 - 15:27

  • 4

[url=""%20title=""]style="color:#ff0000;">Geriausias LSG ivykis[/url]





0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)