Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis
Nuotrauka

Filmas - Tūnas tamsoje: paskutinis raktas


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
Jokių atsakymų į šią temą

#1
Cesar Cielo

Cesar Cielo

    GNF

  • Veteranas
  • 2.379 Pranešimai

Tūnas tamsoje: paskutinis raktas

 

641992a668ef2ee62badf2e29772194986.jpg

 

Filmo aprašymas -

 

Tūnas tamsoje sugrįžta į mūsų televizorių ekranus. Šįsyk režisieriaus kėdę perėmė pirmųjų dviejų "Tūnas tamsoje" dalių bei pirmųjų trijų "Pjūklo" dalių scenaristas Leigh Whannellis, petis petin dirbęs prie naujojo projekto su jo prodiuseriu tapusiu Jamesu Wanu. Šioje filmo dalyje mes nukeliaujame į priešistorę - įvykius kurie paskatino jau regėta kraupią Lambertų šeimos kovą su dvasių pasauliu. 

 

14fba8e47f88da643c11d08e5505ad3a959.jpg

 

Šiame filme žiūrovai išvys iš antrosios juostos pažįstamą mediumę Elizą. Paaiškėja, kad prieš Lambertus į antgamtinių galių turinčią moterį kreipėsi kita šeima. Šįsyk jos susirūpinimą kelia į paranormalias pinkles įsipainiojusi paauglė Kvin. Prieš pusantrų metų motiną praradusi mergina jos ilgisi – kalbasi su ja, pasakoja apie rūpesčius ir dalijasi nuogąstavimais. Atrodytų, kad nieko čia ypatinga, juk praradę artimiausius žmones ypač ilgai nešiojamės juos atmintyje ir kaip įmanydami stengiamės išlaikyti jų atiminimą gyvą. Kvin neslepia kartais jaučianti, lyg mama būtų šalia. Tačiau nekaltas ilgesys netrunka pavirsti tikru prakeiksmu. Paaiškėja, kad kai žmogus kreipiasi į vieną mirusįjį, jį išgirsti gali ir kiti. Deja, siela, atkeliavusi į paauglės namus yra visai ne jos motina. Kvin persekioti imasi galinga ir pikta linkinti būtybė, lyg siurbėlė ryjanti jos sielą gabalais. Ypatingomis galiomis apdovanota Eliza regi merginą vienoje savo vizijų ir sutinka pasitelkti gebėjimus, kad atrastų ryšį su mirusiaisiais. Tik ji gali padėti apsaugoti paauglę, tapusią nežinomo grobuonio iš anapus taikiniu. Desperatiškas Kvin tėvas stengiasi atrasti būdą išgelbėti dukterį kaip įmanydamas, tačiau laiko labai mažai – naujus „namus“ pamėgęs blogio padaras naikina ją tiesiog akyse, o apsėdimo akimirkomis ji tampa tikru monstru. Mediumė pasiryžta daug drąsos ir psichologinio tvirtumo reikalaujančiai kelionei, tačiau ar jai pavyks sugrąžinti Kvin ar bent tai, kas iš jos liko – nežinia.

 

5b742c6a942155d47f2e2acc7daaa356112.jpg

 

Verdiktas -

 

„Tūnąs tamsoje: Paskutinis raktas“ – ne pati prasčiausia šios filmų serijos dalis, kurioje buvo atsakyta į nemažai svarbių klausimų, susijusių su pagrindine 2010 metais prasidėjusia istorija. Tačiau įdomi istorija ir neerzinantis siužetinės linijos pateikimas negelbėja filmo nuo nuobodaus veiksmo, kvailų veikėjų poelgių, neišpasakytai prasto susidūrimo su demonais ir elementaraus siaubo nebuvimo. Šiame kūrinyje atsiskleidžia primityvus scenarijus, bet gana lengvai papasakotos siužetinės linijos Leigho Whannellio režisūrinis debiutas. Jis nesugeba įbauginti taip stipriai, kaip tą darė žanro virtuozas Jamesas Wanas, bet tam tikrose vietose sugeba priversti po oda pajusti šiurpuliukus nuo staigių ir taiklių siaubo scenų.

 

1ea7a3393de6ecee550d09cc7728b35a565.jpg

 

Įvertinimas -

 

Šio filmo peržiūrėjimas man paliko neblogą įspūdį. Komentuodamas kūrinio vidų norėčiau pasakyti, jog filmas, kaip ir numaniau, manęs nenustebino ir tikiu, jog daugelis žanro gerbėjų taip pat liko nusivylę pamatytu vaizdu. Kūrinio scenarijus, kurį parašė juostos režisierius yra labai primityvus. Jeigu pirmose dalyse bent jau vyravo įtampa ir nežinomybė, tai čia jos neliko. Viskas labai nuspėjama, o siaubo elementai, kuriais buvo bandoma gąsdinti žiūrovą, tik iš dalies sugebėjo įvaryti nejaukią atmosferą. Šios filmos scenariju vertinu 7,5/10, režisūra 6,5/10. O štai profesionalių žmonių įvertinimai : Scenarijus 5/10, režisūra 3/10, techninė pusė 7/10

 

Filmo treileris -

 

PIRMOJI DALIS - 

ANTROJI DALIS - 

TRECIOJI DALIS - 

 

JEI SUSIDOMĖJAI FILMU JĮ GALI PERŽIŪRĖTI PASPAUDĘS >>>> ČIA <<<<

 

 

Jei esate susidomėje serialais siūlau perskaityti šią recenziją: http://lsgyvenimas.l...iežasčių-kodėl/


Šį pranešimą redagavo Cesar Cielo: 21 balandžio 2018 - 20:26

  • 3

rpSPkaH.png

pPCBeB9.png





0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)