Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į Los Santos Gyvenimas forumą!
Užsiregistruokite ir gaukite prieigą prie visų forumo dalių. Užsiregistravę Jūs galėsite kurti temas, rašyti komentarus, dalinti reputacijos taškus, susirašinėti privačiai, rašyti būsenos atnaujinimus, tvarkyti savo profilį ir daug daugiau. Ši žinutė bus paslėpta, kai Jūs prisijungsite.
Prisijungti Registruotis

Gidas: Kas ir kaip, prieš gaunant ir gavus pareigas.


  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
19 atsakymai į šią temą

#1
Guest_Gloriamas_*

Guest_Gloriamas_*
  • Svečias

(Įvadas) Seniai planavau parašyti kažką didelio ir naudingo. Nepažįstantiems skubu prisistatyti - buvęs viceprezidentas, žmogus, kuris turbūt pirmas ir paskutinis laikė du aukščiausius serverio postus vienu metu. Anketos man nesvetimas dalykas, dažnai jas skaitau, anksčiau rašydavau, dabar tenka tik tai analizuoti. Žinau pagrindines problemas kodėl žmogus nepatenka į norimą postą. Pirmosios jo klaidos - anketose.

 

(Bendra)
Anketa, tai prisistatymas žmonėms, tarsi viešas įrodymas, jog gebi "kalbėti", supranti, kur eini, moki aiškiai dėlioti mintis.
Tekstas turi būti lengvai skaitomas, mintys negali pintis. Teksto apimtis sukelia daug diskusijų, tačiau visi pritars, kad svarbiausia netuščiažodžiauti. Anksčiau taikydavau prioritetą ilgesnėms anketoms, maniau, jog taip žmogus lengviau parodo entuziazmą. Po kurio laiko pavyko suprasti, kad kiekis toli gražu neatspindi gabumų, paprastumas ir ypač konkretumas gali nusverti oponentą. Prieš rašant anketą į tam tikrą postą, turite būti motyvuotas, apgalvojęs ką keistumėte atėjęs. Niekada nerašykite tokių absurdiškų dalykų kaip "keisčiau taisykles, padėčiau naujokams, rengčiau eventus, baninčiau čyterius" - tą privalo daryti kiekvienas pareigas einantis žmogus. Anketas tikrinančiam žmogui pasirodys, jog jums nevisi namie (arba jūs jį visišku bilduku, neišmanančiu savo darbo, laikot). Labai svarbu pirmais sakiniais nepradėt teisintis ar peikti kito žmogaus dėl priežasčių kodėl buvote išmestas iš pareigų, ypatingai to žmogaus, nuo kurio priklauso jūsų likimas. 

Jeigu jūsų anketa prieš tai buvo atmesta, neišreikškit nepasitenkinimo žmogui, kuris jūsų nepaskyrė į pareigas (žinau, kaip tai gali būti sunku). O jeigu jis teisus? Net jei ir klysta, kritika šiuo atveju nieko nepakeisi - lengviau savo pranašumą įrodyti darbais. Po kelių mėnesių pozityvaus žaidimo ir produktyvaus darbo gausis taip, kad tapsit jo kolega (o jeigu dar ir aukštesnės pareigas gausit, tai išvis super! ). Bet koks akmuo į jo daržą gali būti pražūtingas - abejoti jo kompetencija negalima. Bent jau ne dabar.

Vizualizacija. Gigantiškos raidės, spalvų vaivorykštė (apart [ b, i ] kodų) tiesiog numuša jūsų šansus žemyn, tas pats galioja ir didelei gaujai šypsenėlių. Stenkitės būti originalus, neimkite kitos anketos kaip šablono savajai, nes atidus tikrintojas gali pastebėti, kad kažkas su anketa ne visai teisinga. Nepirkite, nedėkokite ir nekomentuokite į kiekvieną balsą, į juos atsižvelgia tikrai ne taip stipriai, kaip jums atrodo - viskas priklauso nuo jūsų asmenybės, anketos prasmingumo. Žmogus, kuris parduos savo balsą, neturės nė menkiausios įtakos, kad jūsų šansai padidėtų. Gavus neigiamą komentarą, geriau jau asmeniškai susisiekti su parašiusiuoju, pasidomėti kodėl jo sprendimas būtent toks, galbūt pabendravus jis pakeis nuomonę, tačiau jokiu būdu neprašykit pakeisti komentatoriaus sprendimo, tai yra jo asmeninė nuomonė. Pokalbis taipogi neturi būti sintetinis. Adresatas pasityčios ir tiek. Tas pats, kas užkalbinti merginą einančią gatve - nesisiūlysi juk iškarto filmo žiūrėt. Galų gale, pabandyk atsidurti pačio mero vietoje, ko tavo manymu jis nori ir ką paskirtum tu į jo pareigas. Būtinai perskaityk keliamus reikalavimus direktoriams, taisykles - ten daug labai labai svarbios informacijos.

Šios yra didžiosios anketų klaidos, kapstom toliau..

Neblogas pavyzdys mažiau kūrybingiems, mėgstantiems rašyti trumpą anketą:

Sveiki. Žaidime esu Frank_Costello. Šiame serveryje esu labai aktyvus ir turiu gana nemažai exp ~56k. Po serverio restarto gana ilgai žaidžiau ir jau buvau spėjęs susipažinti su dauguma, tačiau dariau didelę pertrauką. Sensacija ta, kad dabar vėl grįžau ir sustoti tikrai neketinu. Direktoriaus vietą užimti noriu, kad turėčiau daugiau atsakomybės serveryje ir galėčiau įgauti kitų žaidėjų pasitikėjimą. Trūkumus darbe įžvelgiu iš savo patirties. Buvo atvejis, kai užsidegė mano nuosavas automobilis ir niekaip neišėjo prisikviesti pagalbos. Būtent tą aš ir pakeisčiau - atneščiau aktyvumo darbe, pasirūpinčiau, jog gaisrininkai niekada nemiegotų. Kaip aš tai darysiu išdėstysiu merui asmeniškai, turiu apie septynias logiškas idėjas. Prieš pertrauką esu buvęs krovinių transporto direktoriumi. Kaip ir sakiau, mano aktyvumas žaidime yra tikrai didelis. Asmeniškai manau reikia rūpintis ne tik firmos reikalais žaidime, bet ir Gaisrininkų skiltyje, tad moderatorius tikrai reikalingas  :)



(direktoriams): prieš renkantis kur rašyti anketą

Užduokit sau šiuos klausimus: kuris darbas jus traukia; koks maksimalus laikas, kurį galėtum jame pradirbti be pertraukų; ką jame keistum, jeigu turėtum neribotas galimybes; ar daug žmonių tau jaučia pagarbą; ar netektų kurį nors savaitgalį išvažiuoti ir palikti žaidėjus be atrankų?

Pirmam direktoriui niekada nesirinkite pačio didžiausio kąsnio (teisėsauga). Rekomenduoju pabendrauti su žmogum, kuris skirsto direktorius, taip turėtų padidėti jūsų šansai. Ar patys skirtumėt žmogų kurio nepažįstat? Su kuriuo nesat bendravę? Pokalbis, žinoma, neturi būti tiesmukiškas, kaip pavyzdžiui: "zdrw, yra sansu man patekt i baikeriu drk?". Elkitės taktiškai, tokių klausimų geriau net neuždavinėt. Vietoj to, pageneravęs idėjas susisiek su meru, pasiūlyk jam jas asmeniškai, pamąstykit abu kaip galima būtų pagerinti darbo sąlygas, jo populiarumą, finansinį uždarbį, kai kurias taisykles. Būtent tai ir daro didžiausią įspūdi merui. Direktorių skirstytojas ypatingai vertina pastangas kažką keisti, ypač nepasitelkiant skriptinimo.

 

 

“Žmogaus charakterį galima pažinti tik tada, kai jis tampa savo viršininku.”

—  Erichas Marija Remarkas

(šaltinis: http://istorijai.lt )

 


(direktoriams): gavus norimas pareigas, ko nedaryti
Neišmeskite buvusio direktoriaus be svarios priežasties, kad ir kaip jo nemėgtumėt. Būkit pasiruošęs provokacijoms, įtarinėjimais korupcija, prašymams padaryti atranką, neišmesti nepradirbus, nuolaidžiavimu draugams. Svarbiausia nepasikelt ir per daug nesinervuot. Nepamiršt tos citatos, kurią parašiau aukščiau. Patariu neignoruoti žinučių, geriau sukandus dantis į visas atrašyt, nei vėliau gauti pretenzijas iš paprastų žaidėjų. Pabodus spamui, atrašyk visiem ir tiesiog atsijunk.
Didžiausios klaidos, kurias gali padaryti, tai priimti už mokestį ar taikyti lengvesnes sąlygas savo favoritui neatsižvelgdamas į kito žmogaus pastangas. Kai sumokės žmogus, pasidarys screenshotą, tu jį priimsi ir galų gale jis tave šantažuos. Pasekmės akivaizdžios. Žmonės mato, kad nuskriaustas labiau nusipelnęs paaukštinimo ar priėmimo žmogus, o tai nepraslys ir pro mero akis.

(direktoriams): nelegalūs darbai
Nelegalių darbų priskyrimas gaujoms priklauso nuo mero. Meras atsižvelgia į sandėlių rezultatus, žmones, kurie sėdi gaujoje, jos vadą ir jo reputaciją, aktyvumą šaudantis bei darant nelegalią veiklą, žinoma, nepažeidžiant serverio taisyklių. Nelegalių darbų direktoriai keistis dažnai negali, nes tuomet atsiranda betvarkė, niekas nenorės mokėti kyšio. Nelegalaus darbo direktorius keičiasi pardavus gaują, pasikeitus didžiajai daliai žaidėjų, paskirtam direktoriui pabėgus į kitą gaują su pareigomis, ilgą laiką (2-4 savaites) nepaėmus jokio sandėlio, didžiajai gaujos narių daliai prasižengus taisyklėms ar pagavus čytinant.
Prisidėdamas prie nelegalių darbų sistemos leidau žmonėms keistis įtakos sferomis (parduoti kitai gaujai direktorių). Vykstant tokiam procesui, merui būtina dalyvauti mainuose.

(moderatoriams): kandidatuojant į pareigas
Moderatoriai skirti prižiūrėti tvarką forume, jie tarsi žaidimo administratoriai, tik tai forume. Moderatorius turi būti iškalbingas, nestokoti fantazijos. Kažko papildomo pridėti negaliu, kadangi ta jų sistema pastoviai keičiasi, kaip yra dabar - nebežinau.

(moderatoriams): tvarkantis su pareigomis
Sveikinu gavus moderatorių. Dabar turi teisę kiekvieną (beveik) forumo lankytoją užtildyti, tik prie to pačio patarčiau nurodyti ir priežastį, kad po to nekiltų keblumų. Nebijok patikrinti pasiūlymų, pagalbos ar gidų skilčių, per paieška pamėgink surasti keiksmažodžių ir už juos nubausk komentatorių. Kilus didesnėms idėjoms susisiekt su forumo administratorium, paprašyt jo pagalbos ir patarimų/pritarimo įgyvendinant tau šovusias idėjas. Administratorius mato beveik visus tavo veiksmus, netgi paskutinę slaptažodžio raidę ;)

(administratoriams): kandidatuojant į pareigas
Nemažai žmonių jau buvo administratoriaus pareigose, kiekvienas savo istoriją gali papasakoti kitaip. Žinau, kad vieni žmonės staigiai tampa gerais, susidraugauja su viceprezidentu ir rašo jam pagyrimus, tačiau tikiu, kad tiek jam, tiek serverio bendruomenei aišku, kad tai tik pataikavimas - patekus į administraciją, kitą savaitę administratorius elgsis visai kitaip. 
Šioje vietoje pasitarnauja serverio žaidėjų nuomonė apie tave, tikėtina, kad tai paveiks ir viceprezidentą (ypač gerbiamų žmonių arba plačiai argumentuotų komentarų). Turi būti matomas forume ir žaidime, turėti savo nuomonę.
Išmėginus save direktoriaus ir moderatoriaus kėdėje, anksčiau ar vėliau gausi ir administratoriaus pareigas. Garbės direktoriai, mąstančiųjų forumo pripažinimas taip pat didelis žingsnis arčiau pareigų.


(administratoriams): gavus pareigas, ko nedaryti
Nepamokslausiu, jog reikia vykdyti visas adminų taisykles, nesikeikti per /a ir panašiai, tai savaime suprantama. Vos gavus administratorių nebėk daryt evento - išsiaiškinkit visas range komandas, nusiramink, peržvelk administratorių forumą. Ten yra dar mano kurti gidai, kurie padės palengva apsiprast su pareigom. Padėkokit už kiekvieną sveikinimą gavus adminą. Ilgainiui nepasikelk, būk toks, koks buvai anksčiau - nepamiršk draugų, žmonių, kurie tave palaikė. Išsiaiškinkit kiekvieną konfliktą iki galo, atsiprašyk, jei negali padėti žmogui. Būk supratingas, nepagailėk savo pačio asmeninių lėšų. Jeigu žaidėjui paaukoji kiek daugiau laiko nei įprasta administratoriui, jis pasijus reikšmingas, o tai teigiamai atsilieps ne tik tau pačiam, bet ir serveriui. Po poros dienų gali pradėt mąstyt apie dalykus, kuriuos apsiimsi, kokias naujoves atėjus įvesi, kaip pritrauksi daugiau naujokų į serverį.. Patariu pamąstyti ir apie galimus naujus konkursus, kadangi juos sugalvoti yra pakankamai sudėtinga.
Anksčiau ar vėliau ateina laikas, kai tenka būti be pareigų. Tada ir paaiškėja, jog tas buvo dviveidis, o tas kitas - visiškai nedėkingas. ;D

(Bendra)
Praradus/Negavus norimų pareigų:
Svarbiausia neleisti paaugliškom emocijom prasiveržt - keiksmažodžiai, leavinimas, apkalbos, kad jis anoks ar toks, korupcija.. visa tai atsisuks prieš jus, šiandien turim daug pavyzdžių.
Iš karto sakau: nieko nebus, geriau jau tyliai pakalbėti su žmogaus, kuris jums atėmė pareigas, vadovu. Kalbėti tik tada, jeigu tikrai manote, kad praradote be reikalo.


 

Turinį redaguoju jau šeštą kartą. Esant galimybei papildysiu iš visai neseniai apturėtos viceprezidento ir mero patirties.


  • 2

#2
Chrisas.

Chrisas.

    Naujokas

  • Forumo dalyvis
  • 20 Pranešimai
Ačiū tau labai, perskaičiau ir tikrai to imsiuos ką pasakiai gero, į viską atsižvelgiau.



Ačiū dar kartą!
  • 0
Paveiksliukas

#3
Šogeris

Šogeris

    Vapshe Zhveris

  • Forumo dalyvis
  • 1.054 Pranešimai
tikrai labai tiksliai ir protingai viska aprasei, manyciau daug kam pades.
  • 0

А мы дуть любим, вот мы и дуем.

БиС-БиС, дымись-ка на бис.

 

Респект тем кто с нами делится чудесами,
И зависает на весах под правильный sound,
Мы не из тех, кто на измене валит на Запад,
Перезвони если занят, мы всё взяли.

283330b9555bf012a64525bedf0f50a6408.jpg


#4
Guest_Ignasijus Chose_*

Guest_Ignasijus Chose_*
  • Svečias
Žurnalistikos neplanuoji studijuot?
  • 0

#5
Andrius Petrauskas

Andrius Petrauskas

    Asas

  • Užblokuotas
  • 4.329 Pranešimai
Geras gidas :) Jisai tai apie tai tikrai ismano atsimenu man asmeniskai seniau padejo :) Mldc.
  • 0

Paveiksliukas

Paveiksliukas


#6
Laurynas Erleckis

Laurynas Erleckis

    Rimtas

  • Forumo dalyvis
  • 280 Pranešimai
Protingai sudėliotos mintys. Tikrai pravers, jei ne dabar, tai ateityje. Ačiū :)
  • 0

#7
JasonFranklin

JasonFranklin

    Rimtas

  • Forumo dalyvis
  • 327 Pranešimai
Aciu paskaiciau ir patiko tikri tas su direktoriais tai tikra tiesa ir su administratoreis ;)
  • 0

#8
John_Diecabro

John_Diecabro

    Rimtas patarėjas

  • Forumo dalyvis
  • 500 Pranešimai
  • Gyv. vietaKaunas
Wow, gražu. Nenustok kurti daugiau vertingų gidų.
  • 0

#9
Klaidas Winston.

Klaidas Winston.

    Viršila

  • Forumo dalyvis
  • 1.342 Pranešimai
  • Gyv. vietaAlytus
Jasna dekui.
  • 0

#10
Sidexas

Sidexas

    Veteranas

  • Forumo dalyvis
  • 1.544 Pranešimai
Labai, labai naudingas gidas ypač, kas nežino kaip parašyti gerai pretendacija ir kokius trūkumus turi manau visiems šis gidas pravertė.
  • 0

#11
Luciano

Luciano

    Konkursai

  • Forumo dalyvis
  • 1.393 Pranešimai
  • Gyv. vietaKaunas
  • Darbas:b
  • XP:50.000
  • Geriausias 2016 metų:Krovinių transporto direktorius!
Šauniai čia... Laikas redaguoti savo anktą ;oo
  • 0

#12
Guest_DevilazLT_*

Guest_DevilazLT_*
  • Svečias
Labai labai idomus ir pamokantis gidas. Visa perskaiciau isskyrus apie Administracija, nes man tai neaktualu kadangi, net nezadu rasyti anketos, o siaip tai labai patiko gidas. Dabar zinosiu kokias klaidas darau ir reiktu pakeisti. :]. Dekoju Kristupai.
  • 0

#13
Vinordas

Vinordas

    Pažengęs

  • Forumo dalyvis
  • 240 Pranešimai
Šaunus gidas, daug kam pakelbės. Pažystų daug žmonių kurie nori rašyt anketą, bet nedrysta, nepasitiki savimi, galvoja, kad jiem nepavyks
  • 0
Paveiksliukas

#14
Guest_Regis_*

Guest_Regis_*
  • Svečias
Tikrai neblogai parašyta reikės pora pasiūymų pasinaudoti.
  • 0

#15
Rose

Rose

    Dažnas dalyvis

  • Forumo dalyvis
  • 90 Pranešimai
  • Gyv. vietaŠakiai - Vilnius
Nu šaunuolis tu. Viską perskaičiau ir manau iš to,kažką pasimsiu ir sau.
  • 0
Tavo žodžiai duria iškart į širdį.
Dažnai jo ilgiesi?
- Kasdien, kasnakt,visada- kiekvieną minutę...

#16
Mantė

Mantė

    Dalyvis

  • Forumo dalyvis
  • 46 Pranešimai
  • Darbas:b
Viską perskaičiau. Patiko man, atsižvelgsiu į tai. Linkiu visiems perskaityti šį tokį ilgą tekstą ir nepatingėti. Manau tikrai pretenduojant į kokį postą tai padės!
  • 0

Vienas pirštas už mus, du pirštai už taiką, trys už visą tą praėjusį laiką, čia visiems kas manęs nepamiršta, o tiems kam nepatinka rodau ypatingą pirštą.
                                              
       


#17
Guest_Patejunas_*

Guest_Patejunas_*
  • Svečias
Aš perskaičiau viską ir suprantu ką tu veiki savajame post'e, net įdomu skaityti ir maždaug supranti kokias klaidas esi daręs. Tu žmogus su ,,afigėna'' galvą  o.o
  • 0

#18
Viliam

Viliam

    Pažengęs

  • Forumo dalyvis
  • 124 Pranešimai
  • Gyv. vietaKlaipėda
Tikrai kas pasktaitys tam pades. Saunei padirbeta ;)
  • 0


#19
Mintare

Mintare

    Pažengęs

  • Forumo dalyvis
  • 116 Pranešimai
  • Gyv. vietaVarėna
Ilgai skaičiau, bet vertėjo. Ačiū :)
  • 0

yTk4FMn.jpg?1
 


#20
Minde Soris

Minde Soris

    Veteranas

  • Forumo dalyvis
  • 1.785 Pranešimai
  • Gyv. vietaLukiškių tardymo izoliatorius
  • Darbas:b
  • VIP:t
  • XP:144000
  • Geriausias 2016 metų:Mechanikų direktorius!
  • Laimėjo konkursą:Įsivaikink naujoką!
  • Temos bus rakinamos praėjus 7 dienos po sukūrimo datos, freepost'ai nėra toleruojami.

  • 0




0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)